مشخصات فردی و زندگینامه
نام:محمد
نام خانوادگی:ملکی نهاوندی
شهرت: نهاوندی
تخصص ها:علوم قرآنی ، علوم حدیث ، ادیان و مذاهب

زندگی نامه


دکتر محمد ملکی معروف به ملکی نهاوندی طراح و اولین مدیر پایگاه حاضر (پایگاه اندیشوران)  می باشد.
 وی در شهریور 1354 در روستای برزول از حوالی شهر نهاوند در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد.

پدرش به عنوان بزرگ روستا، عهده دار امور مذهبی مردم بود و منزل شان همیشه محل تردد روحانیون و اهل علم و دوستداران انقلاب و ولایت بود ، از این رو علاقمندی او به انقلاب و ولایت و فراگیری دروس حوزه از همان بچگی کلیک خورد و باعث شد مهر ماه 1369 وارد حوزه علمیه قم شد.

شش پایه اول دروس حوزه را در مدرسه شهیدین زیر نظر و تحت مدیریت استاد فاضل حجه الاسلام و المسلمین طباطبایی گذراند و در همان مدرسه به ادامه تحصیل مشغول شد.

پس اتمام سطح یک و دو حوزه، از سال 1375 در مرکز تخصصی فقه و اصول مدرسه علمیه شهیدین به صورت تخصصی به فراگیری دروس خارج فقه و اصول مشغول شد و در دروس خارج فقه و اصول حوزه از جمله: درس خارج حضرت آیه الله العظمی تبریزی ره ، حضرت آیه الله العظمی وحید و حضرت آیه الله العظمی مکارم شیرازی و... شرکت کرد .

از همان ابتدای سطح دو، به تدریس در مدرسه شهیدین و دیگر مدارس مشغول شد و دروس مقدمات را تدریس کرد.

در کنار دروس حوزه، و به جهت علاقمندی به فعالیت تبلیغی در محیط دانشگاه ها و برای آشنایی هر چه بیشتر با فضای علمی فرهنگی دانشگاه ها، در کارشناسی رشته جامعه شناسی موسسه امام خمینی ره مشغول به تحصیل شد. با مدرک سطح دو، کارشناسی ارشد علوم حدیث را در دانشکده علوم حدیث قم گذراند و در نهایت موفق به کسب مدرک دکتری علوم قرآن و حدیث از دانشکده اصول الدین شد.

تدریس در اکثر مدارس علمیه قم (از جلمه مدارس شهیدین، معصومیه، حقانی، رضویه، صدوقی، و...) و دیگر استانها( از جمله مدرسه علمیه شهر ری، مدرسه علمیه امام خمینی زیر نظر آیه الله صدیقی، مدارس علمیه استان همدان و...)، تدریس در مراکز تخصصی حوزه در سطوح دو. سه. و چهار حوزه همچون مرکز تخصیی آیت الله فاضل و مدرسه خان و مرکز تخصصی عسکریین و مرکز تخصصی بقیة الله .... و همکاری علمی با اکثر نهاد های علمی حوزه ( از جمله شورای عالی حوزه، معاونت آموزشی حوزه، معاونت پژوهشی حوزه، دفتر تدوین کتب درسی حوزه و...) و برخی نهاد های دانشگاهی و همکاری اجرایی با برخی از این نهاد ها؛ از مهمترین فعالیت های ایشان طی بیست و چهار سال گذشته می باشد.

تالیف دهها کتاب و مقاله علمی و پژوهشی و طراحی و نظارت بر اجرای چندین طرح آموزشی پژوهشی مرتبط با دروس حوزه و دانشگاه از دیگر فعالیت های علمی ایشان است.

دو بار انتخاب به عنوان استاد نمونه آموزشی پژوهشی حوزه در سالهای 1387 و 1389 و انتخاب به عنوان یکی از چهار استاد نمونه بسیجی حوزه در سال 1389، از دیگر نکات مرتبط با شرح حال علمی ایشان می باشد.

دکتر ملکی را پدر لغت و مفردشناسی در حوزه می شناسند چرا که ایشان در طی دو دهه با تلاش جهادی و پیگیری های مستمر همراه با تألیف کتاب های مختلف آموزشی در زمینه آموزش مفردشناسی و لغت شناسی عرب (فقه اللغه1، آموزش مفردات، درآمدی بر لغت شناسی)  و با کمک گرفتن از برخی اساتید و دلسوزان حوزه توانست این دانش مهم و فراموش شده را دوباره به برنامه درسی طلاب حوزه برگرداند.

معاونت آموزشی دانشگاه ادیان و مذاهب، تأسیس و ریاست دانشکده حقوق و تأسیس و ریاست دانشکده علوم قرآنی و ریاست دانشکده شیعه شناسی و مدیریت گروه های علمی علوم قرآنی و فرق تشیع  از مهمترین مسئولیت های ایشان در دانشگاه است.

معاونت آموزشی مدرسه شهیدین، معاونت پژوهشی مدرسه علمیه معصومیه برادران، عضویت در گروههای علمی دفتر تدوین کتب درسی حوزه، طراحی و اجرای طرح ادبیات عرب ویژه دانشجویان نیز از مهمترین مسئولیت های ایشان در حوزه می باشد.